Sinds 2014 werk ik als freelance calculator. Ik calculeer en ontwerp alles binnen de ET wat te maken heeft met elektrotechniek

Meer dan tien jaar ervaring

Inmiddels heb ik meer dan tien jaar ervaring in het vak. Na mijn studie Elektrotechniek aan de Hogeschool Utrecht, ben ik begonnen als werkvoorbereider en vervolgens heb ik ervaring opgedaan als project engineer. Sinds 2010 heb ik als calculator gewerkt bij Croon en het huidige ENGIE (Cofely en GTI) utiliteit. Nu werk ik freelance en richt me hierbij vooral op kleine en middelgrote elektrotechnische installateurs die tijdelijk extra calculatiehanden nodig hebben. Ik heb een flexibele schil van cost engineers en calculatoren om mij heen verzameld zodat ik gemakkelijk kan opschalen als dit nodig is.

 

Zo makkelijk mogelijk

Bij het ontwerpen en calculeren vind ik het altijd een uitdaging om het mijn klant zo eenvoudig mogelijk te maken, dit door onder andere complete werktekeningen in Hand-Cad uit te werken die de tekenaar direct kan gebruiken. Ook wil ik de calculatie zo opstellen dat mijn collega-calculator direct inzicht heeft in de calculatie. Zo kan hij zelf aanpassingen maken aan de hand van mijn calculatiejournaal waarin gedetailleerd staat wat, waar en hoe ik iets ontworpen heb.

 

Structuur, overzicht en integer

Ik ben goed in mijn werk en gedreven: je kunt mij altijd wakker maken met een bouwtekening of een vraag over de elektrotechnische zaken die je tot hoofdbrekens lijdt. Belangrijke pijlers in mijn werk en werkwijze:

  • Structuur: ik ga altijd volgens een vaste structuur de tekeningen door. Eerst teken of calculeer ik bijvoorbeeld de <…>, dan de <…> en dan <…>. Deze werkwijze zorgt ervoor dat ik het overzicht houd en niets over het hoofd zie.
  • Overzicht: hoe groot het ontwerp of calculatie is, ik houd het overzicht. De tekeningen, eisen en wettelijke normen zitten in mijn hoofd en fungeer vaak als wandelende vraagbaak over het project.
  • Integer: veel van mijn klanten werken met een geheimhoudingsverklaring. Vandaar dan je op mijn site ook niet veel concrete projecten terugvindt. Ik ben integer en respecteer de geheimhoudingswensen van mijn klanten.